Lara Plavčak

Lara Plavčak, diplomirana umetnostna zgodovinarka in kulturologinja. Leta 2011 je končala Šolo za kuratorske prakse in kritiško pisanje Svet umetnosti. Do danes je samostojno ali skupinsko kurirala več kot 50 večjih in manjših razstav ter sodelovala pri mnogih drugih v vlogi vodje projekta ali asistentke na različnih prizoriščih v Sloveniji in tujini. Med letoma 2015 in 2019 je sodelovala s Festivalom kratkega filma v Ljubljani FeKK in društvom Kraken pri organizaciji filmskih projekcij, opremljenih z avdiodeskripcijo za slepe in podnapisi za gluhe osebe. Leta 2014 je kot zunanja sodelavka v Kinu Šiška vzpostavila zinovsko zbirko in javno čitalnico ZINE VITRINE, ki danes šteje več kot 400 kosov. Leta 2016 je ob odprtju galerije DobraVaga program zinov nadgradila z mesečnimi razstavami, delavnicami, prodajnim izborom in predavanji ter ga vodila vse do septembra 2019. Leta 2017 je sokurirala skupinsko razstavo Zini! Sodobna zinovska produkcija v MGLC, Ljubljana, ki je temeljila na večletnem raziskovanju sodobne produkcije umetniških zinov v Sloveniji in mednarodnem prostoru. Med letoma 2016 do 2018 je bila sodelavka šole Svet umetnosti in SCCA, Zavoda za sodobno umetnost – Ljubljana. Od februarja 2018 do septembra 2019 je bila zaposlena kot vodja projektov vizualnih, avdiovizualnih in intermedijskih umetnosti v Centru urbane kulture Kino Šiška, kjer je pripravljala program in letno producirala več kot 100 dogodkov v organizaciji Kina Šiška ali koprodukciji z drugimi javnimi zavodi in nevladnimi organizacijami. Od oktobra 2019 je pomočnica direktorja SCCA-Ljubljana.

Pop Pills je ambiciozno zasnovana knjiga, ki raziskuje problematiko odraščajoče medikalizirane generacije v Združenih državah Amerike.
Pop Pills je ambiciozno zasnovana knjiga, ki raziskuje problematiko odraščajoče medikalizirane generacije v Združenih državah Amerike.
Pikčasta majica, počesani lasje, pisani uhani, upadla lica, do vrha zapeta jopica ali rahel nasmešek spregovorijo o prišlekih, oropanih identitete.
Pikčasta majica, počesani lasje, pisani uhani, upadla lica, do vrha zapeta jopica ali rahel nasmešek spregovorijo o prišlekih, oropanih identitete.
< 1 min.
Fotoknjiga kombinira kompozicijsko in estetsko dovršene fotografije.
Fotoknjiga kombinira kompozicijsko in estetsko dovršene fotografije.
< 1 min.
Knjiga naslavlja tabu samomora v družini in s tem povezano grozečo socialno stigmo.
Knjiga naslavlja tabu samomora v družini in s tem povezano grozečo socialno stigmo.
Avtorji

prijavi se

prijavi se na novice in pozive za projekte in prispevke

Pozdravljeni! Pred kratkim smo posodobili spletno stran. Če se vsebina ne prikazuje pravilno, vas prosimo da izbrišete predpomnilnik brskalnika! (INFO?)

novice

Rok za oddajo osnutkov prispevkov (150 besed povzetka in/ali vizualije) je 27. julij 2020. Rok za oddajo dokončanih prispevkov sprejetih osnutkov je 21. september 2020. Osnutke pošljite preko spletnega obrazca na: https://www.membrana.si/proposal/ ali nas kontaktirajte neposredno na editors@membrana.org.

Rok za oddajo osnutkov prispevkov (150 besed povzetka in/ali vizualije) je 16. december 2019. Rok za oddajo dokončanih prispevkov sprejetih osnutkov je 16. marec 2020. Osnutke pošljite preko spletnega obrazca na: https://www.membrana.si/proposal/ ali nas kontaktirajte neposredno na editors@membrana.org.

Kdaj: 27. junij 2019 ob 10.00
Trajanje:
90 min
Kje: Prvo preddverje Cankarjevega doma, Prešernova cesta 10, 1000 Ljubljana (vhod iz pasaže Maximarket)
Delavnico vodita: Leopold Štefanič in Neža Ternik

Rok za oddajo osnutkov prispevkov (150 besed povzetka in/ali vizualije) je 09. april 2019. Rok za oddajo dokončanih prispevkov sprejetih osnutkov je 24. junij 2019. Osnutke pošljite preko spletnega obrazca na: https://www.membrana.si/proposal/ ali nas kontaktirajte neposredno na editors@membrana.org.

Kontaktiraje urednike na editors@membrana.si. Rok za predloge prispevkov (izvlečki dolžine 150 besed in/ali slikovno gradivo) je 18.1. 2019. Rok za dokončane prispevke na podlagi sprejetih predlogov je 20.3.2019. Predloge pošljite na editors@membrana.org.

Kontaktiraje urednike na editors@membrana.org. Rok za dokončane prispevke na podlagi sprejetih predlogov je 30. september 2018. Predloge pošljite na editors@membrana.org.

Rok za oddajo osnutkov prispevkov (150 besed povzetka in/ali vizualije) je 07. maj 2018. Rok za oddajo dokončanih prispevkov sprejetih osnutkov je 30. avgust 2018. Osnutke pošljite neposredno na editors@membrana.org.

ROK PRIJAVE: do srede 24.1. 2018.
Prijave sprejemamo po elektronski pošti info@membrana.si in/ali na naslov Membrana, Maurerjeva 8, 1000 Ljubljana.

ROK PRIJAVE: do srede 24.1. 2018.
Prijave sprejemamo po elektronski pošti info@membrana.si in/ali na naslov Membrana, Maurerjeva 8, 1000 Ljubljana.

Rok za oddajo osnutkov prispevkov (150 besed povzetka in/ali vizualije) je 10. junij 2017. Rok za oddajo dokončanih prispevkov sprejetih osnutkov je 15. september 2017. Osnutke pošljite neposredno na editors@membrana.org.

Prijave sprejemamo do vključno četrtka 16.3.2017 na:
elektronski naslov: info@membrana.si
in/ali
poštni naslov: Membrana, Maurerjeva 8, 1000 Ljubljana

24. 11. 2016 ob 19.00 v Slovenski kinoteki z Godardovim filmskim esejem Hvalnica ljubezni (Éloge de l’amour, 2001) napovedujemo novo fotografsko-filmsko knjižno zbirko Kamera.

Naše spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje naših storitev. Kot uporabnik se morate strinjati z uporabo in sprejeti naše pogoje. Trenutno uporabljamo samo piškotke, ki so potrebni za normalno delovanje spletne strani. Za več informacij obiščite naš pravilnik o zasebnosti in pogoje storitev. Za več informacij o piškotkih, ki jih uporabljamo, si oglejte spodnji seznam.

Ta piškotek je nujen za aplikacije PHP. Piškotek se uporablja za shranjevanje in identifikacijo edinstvenega ID-ja uporabniške seje za namen upravljanja uporabniške seje na spletnem mestu. Piškotek je sejni piškotek in se izbriše, ko so vsa okna brskalnika zaprta.

Strinjam se z uporabo piškotkov, strinjam se s pogoji storitve in pravilnikom o zasebnosti in želim še naprej uporabljati spletno stran.