Samuel Ivin

Lingering Ghosts

Samuel Ivin

Lingering Ghosts

Samuel Ivin: Lingering Ghosts, Fabrica, 2016.
Pikčasta majica, počesani lasje, pisani uhani, upadla lica, do vrha zapeta jopica ali rahel nasmešek spregovorijo o prišlekih, oropanih identitete.

Britanski fotograf mlajše generacije Samuel Ivin je v fotoknjigi Lingering Ghosts, ki posnema standardizirani videz potnih listov, zbral 28 doprsnih portretov prosilcev za azil, ki na odgovor in odobritev statusa čakajo vse od nekaj mesecev do več kot 20 let. Fotografije beguncev je pri tem izmaličil, saj jim je z brusnim papirjem in nožičem izpraskal predele okrog oči ter s tem upodobljence naredil anonimne.

S projektom je pričel že leta 2013, ko je obiskoval namestitvene centre v Veliki Britaniji, kjer je spoznaval ljudi ter spremljal stisko njihove negotovosti in neznosnosti čakanja. V knjigi je nato zbral fotografije državljanov od Eritreje, Azerbajdžana, Irana, Iraka, Sirije do Sudana in drugih držav, ki so se po prihodu v želeno deželo znašli v limbu. Ljudi, ki so prisiljeni svoje življenje preživeti kot duhovi v čakanju, mu je kljub zakrinkanosti z estetiziranimi praskami uspelo predstaviti kot dodelane portrete, saj že minimalni detajli subtilno pripovedujejo o osebnostni posameznika. Pikčasta majica, počesani lasje, pisani uhani, upadla lica, do vrha zapeta jopica ali rahel nasmešek spregovorijo o prišlekih, oropanih identitete. Serija fotografij aktualno družbenopolitično temo načenja kontemplativno, nesenzacionalistično; naslovnica, ki v barvi, teksturi in zasnovi oponaša potni list, povečan na format A4, pa poudarja absurdnost vsebine.

Pikčasta majica, počesani lasje, pisani uhani, upadla lica, do vrha zapeta jopica ali rahel nasmešek spregovorijo o prišlekih, oropanih identitete.
Samuel Ivin: Lingering Ghosts, Fabrica, 2016.

Fabrica, 2016
70 strani
ISBN 978-88-98764-83-9

Sorodne objave

Za boljšo kvaliteto klikni na fotografijo.

prijavi se

in začni prejemati zadnje novice in informacije o pozivih za prispevke in projekte
novice

Proposals deadline: July 27, 2020 (extended to August 10!). Contributions deadline: September 21, 2020 (extended to October 5, 2020!)

Kdaj: 27. junij 2019 ob 10.00
Trajanje:
90 min
Kje: Prvo preddverje Cankarjevega doma, Prešernova cesta 10, 1000 Ljubljana (vhod iz pasaže Maximarket)
Delavnico vodita: Leopold Štefanič in Neža Ternik

ROK PRIJAVE: do srede 24.1. 2018.
Prijave sprejemamo po elektronski pošti info@membrana.si in/ali na naslov Membrana, Maurerjeva 8, 1000 Ljubljana.

ROK PRIJAVE: do srede 24.1. 2018.
Prijave sprejemamo po elektronski pošti info@membrana.si in/ali na naslov Membrana, Maurerjeva 8, 1000 Ljubljana.

Prijave sprejemamo do vključno četrtka 16.3.2017 na:
elektronski naslov: info@membrana.si
in/ali
poštni naslov: Membrana, Maurerjeva 8, 1000 Ljubljana

24. 11. 2016 ob 19.00 v Slovenski kinoteki z Godardovim filmskim esejem Hvalnica ljubezni (Éloge de l’amour, 2001) napovedujemo novo fotografsko-filmsko knjižno zbirko Kamera.

Naše spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje naših storitev. Kot uporabnik se morate strinjati z uporabo in sprejeti naše pogoje. Trenutno uporabljamo samo piškotke, ki so potrebni za normalno delovanje spletne strani. Za več informacij obiščite naš pravilnik o zasebnosti in pogoje storitev. Za več informacij o piškotkih, ki jih uporabljamo, si oglejte spodnji seznam.

Ta piškotek je nujen za aplikacije PHP. Piškotek se uporablja za shranjevanje in identifikacijo edinstvenega ID-ja uporabniške seje za namen upravljanja uporabniške seje na spletnem mestu. Piškotek je sejni piškotek in se izbriše, ko so vsa okna brskalnika zaprta.

Strinjam se z uporabo piškotkov, strinjam se s pogoji storitve in pravilnikom o zasebnosti in želim še naprej uporabljati spletno stran.