Max Pinckers & Quinten De Bruyn

Lotus

Max Pinckers & Quinten De Bruyn

Lotus

Max Pinckers & Quinten De Bruyn, Lotus
Fotoknjiga kombinira kompozicijsko in estetsko dovršene fotografije.

Lotus je fotoknjiga, nastala iz projekta Maxa Pinckersa in Quintena De Bruyna iz leta 2011, ko sta dokumentirala življenje transseksualcev na Tajskem.

Serija fotografij spremlja vsakdanjik t. i. ladyboys. Njihove službe v industriji seksualnega turizma, glamurozne nastope, fotošutinge, druženje s prijatelji, posedanje v lokalih, ležerne obiske plaž in zabav, dolgočasne vožnje z avtobusom, iskanje lastne identitete ter njihove različne transformacije, od makeupa do operacij. Fotoknjiga kombinira kompozicijsko in estetsko dovršene fotografije (skorajda tableaux vivants) obeh avtorjev s fotografijami, ki so jih s fotoaparati za enkratno uporabo in brez posebnih navodil posneli protagonisti sami. Na ta način fotoknjiga razkriva razširjen pričevalni niz podob, saj etski pristop dopolnjuje z emskim (opazovanje z zunanje perspektive z notranjim doživljanjem). Obenem kontrast med gledališko učinkujočimi profesionalnimi fotografijami, v katerih sicer opazimo, da fotograf ne funkcionira kot nevidni dokumentarist, in nerodnimi intimnimi snepšoti, polnimi napak, odsevov fleša in prstov na obrobju, preizprašuje zmogljivost dokumentaristične fotografije in poskuša realizirati, dopolniti njen konkretni potencial danes. 

Fotoknjiga kombinira kompozicijsko in estetsko dovršene fotografije.
Max Pinckers & Quinten De Bruyn, Lotus

Lyre Press, 2016
152 strani
ISBN 9789082465518

Sorodne objave

Mack, 2016
240 strani
ISBN 9781910164181

Za boljšo kvaliteto klikni na fotografijo.

prijavi se

in začni prejemati zadnje novice in informacije o pozivih za prispevke in projekte
novice

Proposals deadline: July 27, 2020 (extended to August 10!). Contributions deadline: September 21, 2020 (extended to October 5, 2020!)

Kdaj: 27. junij 2019 ob 10.00
Trajanje:
90 min
Kje: Prvo preddverje Cankarjevega doma, Prešernova cesta 10, 1000 Ljubljana (vhod iz pasaže Maximarket)
Delavnico vodita: Leopold Štefanič in Neža Ternik

ROK PRIJAVE: do srede 24.1. 2018.
Prijave sprejemamo po elektronski pošti info@membrana.si in/ali na naslov Membrana, Maurerjeva 8, 1000 Ljubljana.

ROK PRIJAVE: do srede 24.1. 2018.
Prijave sprejemamo po elektronski pošti info@membrana.si in/ali na naslov Membrana, Maurerjeva 8, 1000 Ljubljana.

Prijave sprejemamo do vključno četrtka 16.3.2017 na:
elektronski naslov: info@membrana.si
in/ali
poštni naslov: Membrana, Maurerjeva 8, 1000 Ljubljana

24. 11. 2016 ob 19.00 v Slovenski kinoteki z Godardovim filmskim esejem Hvalnica ljubezni (Éloge de l’amour, 2001) napovedujemo novo fotografsko-filmsko knjižno zbirko Kamera.

Naše spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje naših storitev. Kot uporabnik se morate strinjati z uporabo in sprejeti naše pogoje. Trenutno uporabljamo samo piškotke, ki so potrebni za normalno delovanje spletne strani. Za več informacij obiščite naš pravilnik o zasebnosti in pogoje storitev. Za več informacij o piškotkih, ki jih uporabljamo, si oglejte spodnji seznam.

Ta piškotek je nujen za aplikacije PHP. Piškotek se uporablja za shranjevanje in identifikacijo edinstvenega ID-ja uporabniške seje za namen upravljanja uporabniške seje na spletnem mestu. Piškotek je sejni piškotek in se izbriše, ko so vsa okna brskalnika zaprta.

Strinjam se z uporabo piškotkov, strinjam se s pogoji storitve in pravilnikom o zasebnosti in želim še naprej uporabljati spletno stran.