Baptiste Lignel

Pop Pills

Baptiste Lignel: Pop Pills - The Usage of Behavior Medication by Kids in the U.S.A., Dewi Lewis Publishing, 2016.
Pop Pills je ambiciozno zasnovana knjiga, ki raziskuje problematiko odraščajoče medikalizirane generacije v Združenih državah Amerike.

Pop Pills je ambiciozno zasnovana knjiga, ki raziskuje problematiko odraščajoče medikalizirane generacije v Združenih državah Amerike. 

Francoski fotograf Baptiste Lignel je leta 2008 na delavnici presenečen ugotovil, da skoraj polovica njegovega razreda študentov uživa katerega izmed predpisanih psihiatričnih zdravil. Ta ugotovitev ga je ob raziskani statistiki vodila v sedemletni projekt, pri katerem je spremljal devet otrok in najstnikov, ki so se tedaj zdravili zaradi različnih duševnih bolezni in motenj, od anksioznosti, depresije, obsesivno kompulzivne motnje ter motnje aktivnosti in pozornosti (ADHD). Vsakih nekaj let se je s sodelujočimi sestal in dokumentiral njihovo duševno zdravje, proces zdravljenja in razmišljanja o obojem. Prvoosebne pripovedi otrok, ki se prelevijo v mlade odrasle, je fotograf opremil s portreti v različnih življenjskih obdobjih, pri čemer so upodobljeni s svojim dnevnim odmerkom tablet v roki, v nadaljevanju pa ujeti v naravnem in sproščenem okolju, kjer se zdijo povsem »normalni«. Avtor je raziskani material kombiniral s popkulturnimi in vsakodnevnimi podobami (npr. promocijskimi izdelki farmacevtskih podjetij, dizajnerskimi majicami s potiskom stekleničk tablet), ki orisujejo, kako razširjen je pojav v današnjem svetu, zaključil pa s študijo o zlorabi zdravil v rekreativne in študijske namene. Delo izredno informativno in obenem vizualno privlačno načenja pro et contra problematiko medikalizacije ter na ta način spodbuja k raziskovanju, pogovoru in kritičnosti.

Dewi Lewis Publishing, 2016
221 strani
ISBN 978-2-9543839-3-4

Pop Pills je ambiciozno zasnovana knjiga, ki raziskuje problematiko odraščajoče medikalizirane generacije v Združenih državah Amerike.
Baptiste Lignel: Pop Pills - The Usage of Behavior Medication by Kids in the U.S.A., Dewi Lewis Publishing, 2016.

Dewi Lewis Publishing, 2016
221 strani
ISBN 978-2-9543839-3-4

Sorodne objave

prijavi se

prijavi se na novice in pozive za projekte in prispevke
novice

Podaljšan rok za oddajo predlogov prispevkov (povzetki dolžine do 150 besed in/ali slikovno gradivo) je 30. avgust 2021. Podaljšan rok za oddajo celotnih prispevkov na podlagi izbranih predlogov je 4. oktober 2021. Predloge pošljite prek spletnega obrazca ali se obrnite na nas prek kontaktnega obrazca in/ali naslova editors(at)membrana.org.

Podaljšan rok za oddajo predlogov prispevkov (povzetki dolžine do 150 besed in/ali slikovno gradivo) je 11. junij 2021. Podaljšan rok za oddajo celotnih prispevkov na podlagi izbranih predlogov je 16. avgust 2021. Predloge pošljite prek spletnega obrazca ali se obrnite na nas prek kontaktnega obrazca in/ali naslova editors(at)membrana.org.

Rok za oddajo osnutkov prispevkov (150 besed povzetka in/ali vizualije) je 27. julij 2020. Rok za oddajo dokončanih prispevkov sprejetih osnutkov je 21. september 2020. Osnutke pošljite preko spletnega obrazca na: https://www.membrana.si/proposal/ ali nas kontaktirajte neposredno na editors@membrana.org.

kje: Cankarjev dom, sejna soba M3/4
kdaj: 27. februar 2020, 0b 18. uri

kje: Galerija Jakopič, Ljubljana, v sklopu razstave Jaka Babnik: Pigmalion
kdaj: 5. december 2019
trajanje: 18.00 – 21.00
sodelujeta: dr. Victor Burgin, dr. Ilija T. Tomanić
moderator: dr. Jan Babnik

  • 18.00: Predavanje Victorja Burgina: Kaj je kamera? Kje je fotografija?
  • 19.00: Predstavitev nove številke revije Fotografije (Kamera in aparat: Izbrani spisi Victorja Burgina) v pogovoru z umetnikom in teoretikom Victorjem Burginom in Ilijo T. Tomanićem, piscem spremne besede k slovenskemu prevodu. Pogovor bo moderiral Jan Babnik, gl. in odgovorni urednik revije Fotografija
  • 20.30: razprodaja preteklih številk revije Fotografija

Rok za oddajo osnutkov prispevkov (150 besed povzetka in/ali vizualije) je 16. december 2019. Rok za oddajo dokončanih prispevkov sprejetih osnutkov je 16. marec 2020. Osnutke pošljite preko spletnega obrazca na: https://www.membrana.si/proposal/ ali nas kontaktirajte neposredno na editors@membrana.org.

Kdaj: 18. julij 2019 ob 10.00
Trajanje:
90 min
Kje: Prvo preddverje Cankarjevega doma, Prešernova cesta 10, 1000 Ljubljana (vhod iz pasaže Maximarket)
Delavnico vodita: Leopold Štefanič in Neža Ternik

Rok za oddajo osnutkov prispevkov (150 besed povzetka in/ali vizualije) je 09. april 2019. Rok za oddajo dokončanih prispevkov sprejetih osnutkov je 24. junij 2019. Osnutke pošljite preko spletnega obrazca na: https://www.membrana.si/proposal/ ali nas kontaktirajte neposredno na editors@membrana.org.

Kontaktiraje urednike na editors@membrana.si. Rok za predloge prispevkov (izvlečki dolžine 150 besed in/ali slikovno gradivo) je 18.1. 2019. Rok za dokončane prispevke na podlagi sprejetih predlogov je 20.3.2019. Predloge pošljite na editors@membrana.org.

Kontaktiraje urednike na editors@membrana.org. Rok za dokončane prispevke na podlagi sprejetih predlogov je 30. september 2018. Predloge pošljite na editors@membrana.org.

Naše spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje naših storitev. Kot uporabnik se morate strinjati z uporabo in sprejeti naše pogoje. Trenutno uporabljamo samo piškotke, ki so potrebni za normalno delovanje spletne strani. Za več informacij obiščite naš pravilnik o zasebnosti in pogoje storitev. Za več informacij o piškotkih, ki jih uporabljamo, si oglejte spodnji seznam.

Ta piškotek je nujen za aplikacije PHP. Piškotek se uporablja za shranjevanje in identifikacijo edinstvenega ID-ja uporabniške seje za namen upravljanja uporabniške seje na spletnem mestu. Piškotek je sejni piškotek in se izbriše, ko so vsa okna brskalnika zaprta.

Strinjam se z uporabo piškotkov, strinjam se s pogoji storitve in pravilnikom o zasebnosti in želim še naprej uporabljati spletno stran.