Chad Moore

Anyone in Love With You (Already Knows)

Chad Moore

Anyone in Love With You (Already Knows)

Chad Moore: Anyone in Love With You (Already Knows), Dienacht publishing, 2014.
Reading Chad Moore’s book is like biting into one of Proust’s madeleines. You turn a page, then another one, and suddenly you remember.

Knjiga Chada Moora je kot ugriz v Proustovo Magdalenico. Obrnemo stran, nato še eno in naenkrat se spomnimo. Spominjanje niti ni pravi izraz. Z vsakim koščkom telesa namreč občutimo. Nekaj, za kar mislimo, da smo že zdavnaj ali vsaj skoraj pozabil. Lepota brezskrbnosti, ko si mlad. Poseben občutek katerega ironija leži v tem, da se ga zavemo in cenimo šele takrat, ko se je na žalost že končal. Ko je minilo se sprašujemo, kako neki, da ga nismo zgrabili, zadržali in v njem uživali dlje časa. Ampak prav v tem je tudi njegova lepota.

Portreti v knjigi so neposredni in iskreni. Brez umetelnih, vzvišenih poz, brez teatralnosti, brez patosa, zato pa z veliko mero empatije. Tako kot Mike Brodie, tudi Chad Moore zelo dobro pozna svoje subjekte, saj z njimi preživi veliko časa. Je njihov prijatelj in to se na fotografijah tudi vidi. Posnetki ustvarjajo občutek zaupljivosti in bližine, kar je ena največjih odlik te fotografske knjige. 

Podplutba pod očesom, znoj golih teles, glasba, kričanje, alkohol, veselje, prijateljstvo, žalost … Vse se občuti. Voha se zatohlost prostorov, okuša vročino poljubov, občuti bolečino naslednjega dne. Ko se zaprle knjigo se spomnimo svojih najstniških let in pomislimo »Ahhh, to so bili super časi!« Da knjigi kaj takega uspe, sploh ni mačji kašelj. Vse pohvale Chadu Mooru za zelo močno fotografsko serijo, ter tudi Calinu Krusu, ki že vrsto let pri lastni založbi dienacht skrbi za kontinuirano produkcijo izvrstnih in brezhibno oblikovanih fotografskih knjig z nemainstreemsko tematiko. 

Dienacht publishing, 2014
158 strani
ISBN 9783981511970

Reading Chad Moore’s book is like biting into one of Proust’s madeleines. You turn a page, then another one, and suddenly you remember.
Chad Moore: Anyone in Love With You (Already Knows), Dienacht publishing, 2014.

Dienacht publishing, 2014
158 strani
ISBN 9783981511970

Sorodne objave

prijavi se

prijavi se na novice in pozive za projekte in prispevke
novice

Koža, 19. januar – 1. marec 2022
Mednarodna fotografska razstava
Cankarjev dom, prvo preddverje

otvoritev: 19.1.2022 ob 19:00

avtorji: Goran Bertok, Ewa Doroszenko, Görkem Ergün, Karina-Sirkku Kurz, Anne Noble, Špela Šivic
zasnova razstave: zavod Membrana – Jan Babnik, Kristina Ferk in Nataša Ilec Kralj
kuratorstvo: Kristina Ferk in Nataša Ilec Kralj
produkcija: Cankarjev dom in zavod Membrana

Podaljšan rok za oddajo predlogov prispevkov (povzetki dolžine do 150 besed in/ali slikovno gradivo) je 30. avgust 2021. Podaljšan rok za oddajo celotnih prispevkov na podlagi izbranih predlogov je 4. oktober 2021. Predloge pošljite prek spletnega obrazca ali se obrnite na nas prek kontaktnega obrazca in/ali naslova editors(at)membrana.org.

Podaljšan rok za oddajo predlogov prispevkov (povzetki dolžine do 150 besed in/ali slikovno gradivo) je 11. junij 2021. Podaljšan rok za oddajo celotnih prispevkov na podlagi izbranih predlogov je 16. avgust 2021. Predloge pošljite prek spletnega obrazca ali se obrnite na nas prek kontaktnega obrazca in/ali naslova editors(at)membrana.org.

Prijave sprejemamo do vključno ponedeljka 26. 10. 2020 na:
elektronski naslov: info@membrana.org
in/ali
poštni naslov: Membrana, Maurerjeva 8, 1000 Ljubljana

Rok za oddajo osnutkov prispevkov (150 besed povzetka in/ali vizualije) je 27. julij 2020. Rok za oddajo dokončanih prispevkov sprejetih osnutkov je 21. september 2020. Osnutke pošljite preko spletnega obrazca na: https://www.membrana.si/proposal/ ali nas kontaktirajte neposredno na editors@membrana.org.

kje: Cankarjev dom, sejna soba M3/4
kdaj: 27. februar 2020, 0b 18. uri

kje: Galerija Jakopič, Ljubljana, v sklopu razstave Jaka Babnik: Pigmalion
kdaj: 5. december 2019
trajanje: 18.00 – 21.00
sodelujeta: dr. Victor Burgin, dr. Ilija T. Tomanić
moderator: dr. Jan Babnik

  • 18.00: Predavanje Victorja Burgina: Kaj je kamera? Kje je fotografija?
  • 19.00: Predstavitev nove številke revije Fotografije (Kamera in aparat: Izbrani spisi Victorja Burgina) v pogovoru z umetnikom in teoretikom Victorjem Burginom in Ilijo T. Tomanićem, piscem spremne besede k slovenskemu prevodu. Pogovor bo moderiral Jan Babnik, gl. in odgovorni urednik revije Fotografija
  • 20.30: razprodaja preteklih številk revije Fotografija

Rok za oddajo osnutkov prispevkov (150 besed povzetka in/ali vizualije) je 16. december 2019. Rok za oddajo dokončanih prispevkov sprejetih osnutkov je 16. marec 2020. Osnutke pošljite preko spletnega obrazca na: https://www.membrana.si/proposal/ ali nas kontaktirajte neposredno na editors@membrana.org.

Kdaj: 18. julij 2019 ob 10.00
Trajanje:
90 min
Kje: Prvo preddverje Cankarjevega doma, Prešernova cesta 10, 1000 Ljubljana (vhod iz pasaže Maximarket)
Delavnico vodita: Leopold Štefanič in Neža Ternik

Naše spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje naših storitev. Kot uporabnik se morate strinjati z uporabo in sprejeti naše pogoje. Trenutno uporabljamo samo piškotke, ki so potrebni za normalno delovanje spletne strani. Za več informacij obiščite naš pravilnik o zasebnosti in pogoje storitev. Za več informacij o piškotkih, ki jih uporabljamo, si oglejte spodnji seznam.

Ta piškotek je nujen za aplikacije PHP. Piškotek se uporablja za shranjevanje in identifikacijo edinstvenega ID-ja uporabniške seje za namen upravljanja uporabniške seje na spletnem mestu. Piškotek je sejni piškotek in se izbriše, ko so vsa okna brskalnika zaprta.

Strinjam se z uporabo piškotkov, strinjam se s pogoji storitve in pravilnikom o zasebnosti in želim še naprej uporabljati spletno stran.