Simon Chang

Fleeing from the Dark Side of the Moon

Simon Chang

Fleeing from the Dark Side of the Moon

Simon Chang, Fleeing from the dark side of the moon.
Changov pristop je izrazito intimen, zato izbira materializacije v knjižni obliki dopušča bralcu, da se poistoveti z osebnostjo avtorjevega pristopa.

Simon Chang v Fleeing from the Dark Side of the Moon združuje literarno in vizualno naracijo grozote balkanske begunske migracijske poti na postajah slovenskih mejnih prehodov. Več kot 50.000 besed njegove refleksije na dogajanje je v tradicionalni kitajščini zapisanih na sivkasto svetli podlagi, medtem ko so fotografije obdane s črnimi prazninami, ki zarezujejo branje vizualne zgodbe – pogled po robu knjige razkriva razmerje fotografij in besedila. Črnina praznin in temne fotografije podpirajo temačno in elegično noto dogodkov, ki jih je dokumentiral Chang. Poglavja so ločena s fotografijami, markiranimi z različnimi jakostmi rdečih barvnih potez čopiča. Izbira rdeče barve nakazuje na agresivnost in nevarnost, hkrati pa deluje kot oznake izbranih fotografij na kontaktni kopiji. Na vsaki strani mat papirja je ena fotografija, umeščena v živi rob. Kljub obširnim 248 stranem knjiga deluje lahka, kar poleg njene velikosti dopušča bralcu, da se ob zahtevni naraciji ustavi in vrača. Changov pristop je izrazito intimen, zato izbira materializacije v knjižni obliki dopušča bralcu, da se poistoveti z osebnostjo avtorjevega pristopa. Mehka platnica, presekana z rdečo ploskvijo, na sprednji strani pokriva dve tretjini začetnega lista, s čimer delno odkriva kontaktno kopijo, ki napoveduje dokumentirano vsebino. Knjiga je bila izdana v več verzijah, pri katerih se razlikujejo fotografije na platnici.

Changov pristop je izrazito intimen, zato izbira materializacije v knjižni obliki dopušča bralcu, da se poistoveti z osebnostjo avtorjevega pristopa.
Simon Chang, Fleeing from the dark side of the moon.

Rye Field Publications (Cité Publishing Ltd.), 2017
mehke platnice, broširana vezava.

Sorodne objave

Naše spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje naših storitev. Kot uporabnik se morate strinjati z uporabo in sprejeti naše pogoje. Trenutno uporabljamo samo piškotke, ki so potrebni za normalno delovanje spletne strani. Za več informacij obiščite naš pravilnik o zasebnosti in pogoje storitev. Za več informacij o piškotkih, ki jih uporabljamo, si oglejte spodnji seznam.

Ta piškotek je nujen za aplikacije PHP. Piškotek se uporablja za shranjevanje in identifikacijo edinstvenega ID-ja uporabniške seje za namen upravljanja uporabniške seje na spletnem mestu. Piškotek je sejni piškotek in se izbriše, ko so vsa okna brskalnika zaprta.

Strinjam se z uporabo piškotkov, strinjam se s pogoji storitve in pravilnikom o zasebnosti in želim še naprej uporabljati spletno stran.

prijavi se

in začni prejemati zadnje novice in informacije o pozivih za prispevke in projekte