Ignacio Navas

Yolanda

Ignacio Navas

Yolanda

Ignacio Navas, Yolanda.
Besedilo je med fotografije vrinjeno kot vstavljeni listi tretjine velikosti knjižnega bloka.

Ignacio Navas v knjigi Yolanda predstavi intimno zgodbo mladenke, ki je v devetdesetih letih umrla za aidsom. V knjigi se mešajo podobe iz arhiva, avtorjevega pogleda in pripovedi njegovega strica. Besedilo je med fotografije vrinjeno kot vstavljeni listi tretjine velikosti knjižnega bloka. Ti delujejo kot knjižna kazala misli, občutkov in spominov, ki jih je podoživljal avtorjev stric ob ogledu fotografij mladenke, za katero z naracijo besedila izvemo, da je bila njegovo prvo dekle, Yolanda. Velikost listkov in količina informacij, ki jih bralcu ponujajo, delujeta fragmentirano, izsekano iz celote spominov, ki jih obujajo fotografije. Tekstovni vstavki zaradi oblike delujejo kot ločena pripoved, ki zahteva pavzo pri branju fotografij, hkrati pa jih postavi v časovni okvir in kontekst stričevega prvoosebnega doživljanja prikazanih dogodkov. Opisi situacij in občutenj, ki jih najdemo v tekstu, dajejo vtis asociativnega toka misli, ki pa fiksira razumevanje vizualne vsebine. Fotografije so postavljene enkrat v živi rob, drugič pa delujejo, kot da bi bile vstavljene v album. Slednji modus naracije potrjuje platnica, ki ima videz zadnje strani fotografij, izdelanih v fotolaboratorijih.

Besedilo je med fotografije vrinjeno kot vstavljeni listi tretjine velikosti knjižnega bloka.
Ignacio Navas, Yolanda.

Samozaložba, 2014
mehke platnice, žična vezava

Sorodne objave

Naše spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje naših storitev. Kot uporabnik se morate strinjati z uporabo in sprejeti naše pogoje. Trenutno uporabljamo samo piškotke, ki so potrebni za normalno delovanje spletne strani. Za več informacij obiščite naš pravilnik o zasebnosti in pogoje storitev. Za več informacij o piškotkih, ki jih uporabljamo, si oglejte spodnji seznam.

Ta piškotek je nujen za aplikacije PHP. Piškotek se uporablja za shranjevanje in identifikacijo edinstvenega ID-ja uporabniške seje za namen upravljanja uporabniške seje na spletnem mestu. Piškotek je sejni piškotek in se izbriše, ko so vsa okna brskalnika zaprta.

Strinjam se z uporabo piškotkov, strinjam se s pogoji storitve in pravilnikom o zasebnosti in želim še naprej uporabljati spletno stran.

prijavi se

in začni prejemati zadnje novice in informacije o pozivih za prispevke in projekte