Liam Kennedy & Caitlin Patrick, Eds.

The Violence of the Image - Photography and International Conflict

Liam Kennedy & Caitlin Patrick, Eds.

The Violence of the Image - Photography and International Conflict

Liam Kennedy and Caitlin Patrick, eds.: The Violence of the Image - Photography and International Conflict, Tauris, 2014.
Večina fotografov je te kategorije naslavljala s tako imenovano vlogo fotografije kot zgodovinske »pričevalke« in poročevalke dogodkov.

Fotografijo vse od njenih skromnih začetkov do danes povezujemo z različnimi načini reprezentacije široke palete političnih konfliktov. Različne načine gledanja nanje je razvijala predvsem skozi zgodovino zahodnih kolonialnih pristopov, ki so osrednja rdeča nit pričujoče knjige. Različni teoretiki nas z analizami fotografij oboroženih spopadov dvajsetega stoletja, ki so jih posneli profesionalni fotoreporterji in humanitarni delavci, skušajo popeljati onkraj ozkega kolonialnega pogleda. Tovrstni pogled s pojavom novih medijskih tehnologij in družbenih omrežij ne izgine, temveč celo pridobi nove razsežnosti. Avtorji z različnimi primeri analizirajo, kako je fotoreporterstvo v dvajsetem stoletju imelo pomembno vlogo pri konstruiranju tipičnih družbenih kategorij, kot so npr. trpeči subjekt, odnos med dobrim in zlom, humanitarnost, oboroženi konflikt in vprašanje sočutja. Večina fotografov je te kategorije naslavljala s tako imenovano vlogo fotografije kot zgodovinske »pričevalke« in poročevalke dogodkov. S pojavom novih tehnologij, satelitov, interneta, digitalne produkcije fotografij, pa se je v primerjavi s časom, ko je fotografija nastala, izjemno povečalo tudi področje medijev, v katerem krožijo nepregledne množice podob konfliktov v najširšem pomenu besede. Avtorji se ukvarjajo tudi z vprašanjem, kakšna je vloga fotografije danes kot pričevalke in spodbujevalke družbenih sprememb na globalni ravni. Zanima jih, kako se v vsem tem znajde navaden človek, ki ni profesionalni fotograf in se, recimo, oborožen s kamero mobilnega telefona, znajde sredi oboroženega konflikta. 

I.B.Tauris, 2014
288 strani
ISBN 978-1780767895

Večina fotografov je te kategorije naslavljala s tako imenovano vlogo fotografije kot zgodovinske »pričevalke« in poročevalke dogodkov.
Liam Kennedy and Caitlin Patrick, eds.: The Violence of the Image - Photography and International Conflict, Tauris, 2014.

I.B.Tauris, 2014
288 strani
ISBN 978-1780767895

Sorodne objave

prijavi se

prijavi se na novice in pozive za projekte in prispevke

Pozdravljeni! Pred kratkim smo posodobili spletno stran. Če se vsebina ne prikazuje pravilno, vas prosimo da izbrišete predpomnilnik brskalnika! (INFO?)

novice

Rok za oddajo osnutkov prispevkov (150 besed povzetka in/ali vizualije) je 27. julij 2020. Rok za oddajo dokončanih prispevkov sprejetih osnutkov je 21. september 2020. Osnutke pošljite preko spletnega obrazca na: https://www.membrana.si/proposal/ ali nas kontaktirajte neposredno na editors@membrana.org.

Rok za oddajo osnutkov prispevkov (150 besed povzetka in/ali vizualije) je 16. december 2019. Rok za oddajo dokončanih prispevkov sprejetih osnutkov je 16. marec 2020. Osnutke pošljite preko spletnega obrazca na: https://www.membrana.si/proposal/ ali nas kontaktirajte neposredno na editors@membrana.org.

Kdaj: 27. junij 2019 ob 10.00
Trajanje:
90 min
Kje: Prvo preddverje Cankarjevega doma, Prešernova cesta 10, 1000 Ljubljana (vhod iz pasaže Maximarket)
Delavnico vodita: Leopold Štefanič in Neža Ternik

Rok za oddajo osnutkov prispevkov (150 besed povzetka in/ali vizualije) je 09. april 2019. Rok za oddajo dokončanih prispevkov sprejetih osnutkov je 24. junij 2019. Osnutke pošljite preko spletnega obrazca na: https://www.membrana.si/proposal/ ali nas kontaktirajte neposredno na editors@membrana.org.

Kontaktiraje urednike na editors@membrana.si. Rok za predloge prispevkov (izvlečki dolžine 150 besed in/ali slikovno gradivo) je 18.1. 2019. Rok za dokončane prispevke na podlagi sprejetih predlogov je 20.3.2019. Predloge pošljite na editors@membrana.org.

Kontaktiraje urednike na editors@membrana.org. Rok za dokončane prispevke na podlagi sprejetih predlogov je 30. september 2018. Predloge pošljite na editors@membrana.org.

Rok za oddajo osnutkov prispevkov (150 besed povzetka in/ali vizualije) je 07. maj 2018. Rok za oddajo dokončanih prispevkov sprejetih osnutkov je 30. avgust 2018. Osnutke pošljite neposredno na editors@membrana.org.

ROK PRIJAVE: do srede 24.1. 2018.
Prijave sprejemamo po elektronski pošti info@membrana.si in/ali na naslov Membrana, Maurerjeva 8, 1000 Ljubljana.

ROK PRIJAVE: do srede 24.1. 2018.
Prijave sprejemamo po elektronski pošti info@membrana.si in/ali na naslov Membrana, Maurerjeva 8, 1000 Ljubljana.

Rok za oddajo osnutkov prispevkov (150 besed povzetka in/ali vizualije) je 10. junij 2017. Rok za oddajo dokončanih prispevkov sprejetih osnutkov je 15. september 2017. Osnutke pošljite neposredno na editors@membrana.org.

Prijave sprejemamo do vključno četrtka 16.3.2017 na:
elektronski naslov: info@membrana.si
in/ali
poštni naslov: Membrana, Maurerjeva 8, 1000 Ljubljana

24. 11. 2016 ob 19.00 v Slovenski kinoteki z Godardovim filmskim esejem Hvalnica ljubezni (Éloge de l’amour, 2001) napovedujemo novo fotografsko-filmsko knjižno zbirko Kamera.

Naše spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje naših storitev. Kot uporabnik se morate strinjati z uporabo in sprejeti naše pogoje. Trenutno uporabljamo samo piškotke, ki so potrebni za normalno delovanje spletne strani. Za več informacij obiščite naš pravilnik o zasebnosti in pogoje storitev. Za več informacij o piškotkih, ki jih uporabljamo, si oglejte spodnji seznam.

Ta piškotek je nujen za aplikacije PHP. Piškotek se uporablja za shranjevanje in identifikacijo edinstvenega ID-ja uporabniške seje za namen upravljanja uporabniške seje na spletnem mestu. Piškotek je sejni piškotek in se izbriše, ko so vsa okna brskalnika zaprta.

Strinjam se z uporabo piškotkov, strinjam se s pogoji storitve in pravilnikom o zasebnosti in želim še naprej uporabljati spletno stran.