Jaka Babnik

Why So Serious?

Jaka Babnik

Why So Serious?

Jaka Babnik, Why so serious?
Serija barvnih dokumentarnih fotografij ima vsebinsko paradoksalno noto.

Knjiga Why so serious? vsebuje podobe, fotografirane v različnih krajih držav Balkana, ki prikazujejo ironične in čudaške elemente okrasitev bivalnih prostorov in krajine njihovih prebivalcev. Serija barvnih dokumentarnih fotografij ima vsebinsko paradoksalno noto, od koder izvira tudi izdelava knjige: njen format (440 × 660 mm) omogoča dimenzijo, na kateri se paradoksi razvijejo. Tako kot elementi, ki jih podobe prikazujejo, je zaradi velikosti štorasta, listi se težko obračajo, zahteva posebne prijeme in je hkrati »neuporaben« objekt, ki ga je težko umestiti na polico. Avtor se s takšno knjižno izvedbo ne le vsebinsko, temveč tudi formalno z gledalcem sooči hudomušno in igrivo, hkrati pa opozarja na pretiravanje, ki ga vsebina odraža v prizorih kiča, dekoracij, nefunkcionalnosti in motečih objektov.

Serija barvnih dokumentarnih fotografij ima vsebinsko paradoksalno noto.
Jaka Babnik, Why so serious?

Rostfrei publishing, 2017
trde platnice, ročna šivana vezava

Sorodne objave

Rye Field Publications (Cité Publishing Ltd.), 2017
mehke platnice, broširana vezava.

Za boljšo kvaliteto klikni na fotografijo.

prijavi se

in začni prejemati zadnje novice in informacije o pozivih za prispevke in projekte
novice

Proposals deadline: July 27, 2020 (extended to August 10!). Contributions deadline: September 21, 2020 (extended to October 5, 2020!)

Kdaj: 27. junij 2019 ob 10.00
Trajanje:
90 min
Kje: Prvo preddverje Cankarjevega doma, Prešernova cesta 10, 1000 Ljubljana (vhod iz pasaže Maximarket)
Delavnico vodita: Leopold Štefanič in Neža Ternik

ROK PRIJAVE: do srede 24.1. 2018.
Prijave sprejemamo po elektronski pošti info@membrana.si in/ali na naslov Membrana, Maurerjeva 8, 1000 Ljubljana.

ROK PRIJAVE: do srede 24.1. 2018.
Prijave sprejemamo po elektronski pošti info@membrana.si in/ali na naslov Membrana, Maurerjeva 8, 1000 Ljubljana.

Prijave sprejemamo do vključno četrtka 16.3.2017 na:
elektronski naslov: info@membrana.si
in/ali
poštni naslov: Membrana, Maurerjeva 8, 1000 Ljubljana

24. 11. 2016 ob 19.00 v Slovenski kinoteki z Godardovim filmskim esejem Hvalnica ljubezni (Éloge de l’amour, 2001) napovedujemo novo fotografsko-filmsko knjižno zbirko Kamera.

Naše spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje naših storitev. Kot uporabnik se morate strinjati z uporabo in sprejeti naše pogoje. Trenutno uporabljamo samo piškotke, ki so potrebni za normalno delovanje spletne strani. Za več informacij obiščite naš pravilnik o zasebnosti in pogoje storitev. Za več informacij o piškotkih, ki jih uporabljamo, si oglejte spodnji seznam.

Ta piškotek je nujen za aplikacije PHP. Piškotek se uporablja za shranjevanje in identifikacijo edinstvenega ID-ja uporabniške seje za namen upravljanja uporabniške seje na spletnem mestu. Piškotek je sejni piškotek in se izbriše, ko so vsa okna brskalnika zaprta.

Strinjam se z uporabo piškotkov, strinjam se s pogoji storitve in pravilnikom o zasebnosti in želim še naprej uporabljati spletno stran.