Christoph Bangert

War Porn

Christoph Bangert

War Porn

Christoph Bangert, War Porn
Če smo jo pripravljeni odpreti, se moramo zavedati, da bomo videli tisto najslabše, kar vojna vzbudi v ljudeh.

Če bi lahko izbral eno knjigo o vojni v Siriji, ki bi jo moral videti vsak, potem je bi bila to knjiga mladega švicarskega fotografa Christopha Bangerta z naslovom War Porn. Christoph v predgovoru h knjigi piše, da ne gre za njegove najlepše ali najbolj dramatične fotografije z vojnih območij. Takšne, za katere bi lahko dobil nagrado world press photo. Prav tako to niso fotografije, ki bi jih bilo možno videti v osrednjih medijih. Veliko večino tako eksplicitnih fotografij cenzurirajo že fotografi sami. Nato pridejo na vrsto še mediji, ki so tudi zelo omejeni pri tem, kaj sploh lahko pokažejo. Konec koncev pa tudi gledalci sami cenzuriramo, ko se odločamo, kaj smo si še pripravljeni pogledati. Christoph Bangert nam ne prizanaša. Ne dovoli, da bi se izognili naši dolžnosti očividcev časa. Ravno v tej neposrednosti posnetkov je odlika te knjige. Če smo jo pripravljeni odpreti, se moramo zavedati, da bomo videli tisto najslabše, kar vojna vzbudi v ljudeh. Mrtve otroke in ženske, razmesarjena trupla. Ampak menim, da ima ravno ta neposrednost, ta sprevrženost in ogabnost veliko moč. Moč, da nas prisili, da se vsaj za trenutek ne sprenevedamo ali relativiziramo. Moč, da se soočimo z našim časom in prevprašamo svojo vlogo v njem. Knjiga je narejena nepretenciozno in minimalistično, vendar kakovostno. Vredno ogleda. 

Kehrer Verlag , 2014
192 strani
ISBN 978-3-86828-497-3

Če smo jo pripravljeni odpreti, se moramo zavedati, da bomo videli tisto najslabše, kar vojna vzbudi v ljudeh.
Christoph Bangert, War Porn

Kehrer Verlag , 2014
192 strani
ISBN 978-3-86828-497-3

Sorodne objave

Za boljšo kvaliteto klikni na fotografijo.

prijavi se

prijavi se na novice in pozive za projekte in prispevke
novice

Podaljšan rok za oddajo predlogov prispevkov (povzetki dolžine do 150 besed in/ali slikovno gradivo) je 30. avgust 2021. Podaljšan rok za oddajo celotnih prispevkov na podlagi izbranih predlogov je 4. oktober 2021. Predloge pošljite prek spletnega obrazca ali se obrnite na nas prek kontaktnega obrazca in/ali naslova editors(at)membrana.org.

Podaljšan rok za oddajo predlogov prispevkov (povzetki dolžine do 150 besed in/ali slikovno gradivo) je 11. junij 2021. Podaljšan rok za oddajo celotnih prispevkov na podlagi izbranih predlogov je 16. avgust 2021. Predloge pošljite prek spletnega obrazca ali se obrnite na nas prek kontaktnega obrazca in/ali naslova editors(at)membrana.org.

Rok za oddajo osnutkov prispevkov (150 besed povzetka in/ali vizualije) je 27. julij 2020. Rok za oddajo dokončanih prispevkov sprejetih osnutkov je 21. september 2020. Osnutke pošljite preko spletnega obrazca na: https://www.membrana.si/proposal/ ali nas kontaktirajte neposredno na editors@membrana.org.

kje: Cankarjev dom, sejna soba M3/4
kdaj: 27. februar 2020, 0b 18. uri

kje: Galerija Jakopič, Ljubljana, v sklopu razstave Jaka Babnik: Pigmalion
kdaj: 5. december 2019
trajanje: 18.00 – 21.00
sodelujeta: dr. Victor Burgin, dr. Ilija T. Tomanić
moderator: dr. Jan Babnik

  • 18.00: Predavanje Victorja Burgina: Kaj je kamera? Kje je fotografija?
  • 19.00: Predstavitev nove številke revije Fotografije (Kamera in aparat: Izbrani spisi Victorja Burgina) v pogovoru z umetnikom in teoretikom Victorjem Burginom in Ilijo T. Tomanićem, piscem spremne besede k slovenskemu prevodu. Pogovor bo moderiral Jan Babnik, gl. in odgovorni urednik revije Fotografija
  • 20.30: razprodaja preteklih številk revije Fotografija

Rok za oddajo osnutkov prispevkov (150 besed povzetka in/ali vizualije) je 16. december 2019. Rok za oddajo dokončanih prispevkov sprejetih osnutkov je 16. marec 2020. Osnutke pošljite preko spletnega obrazca na: https://www.membrana.si/proposal/ ali nas kontaktirajte neposredno na editors@membrana.org.

Kdaj: 18. julij 2019 ob 10.00
Trajanje:
90 min
Kje: Prvo preddverje Cankarjevega doma, Prešernova cesta 10, 1000 Ljubljana (vhod iz pasaže Maximarket)
Delavnico vodita: Leopold Štefanič in Neža Ternik

Rok za oddajo osnutkov prispevkov (150 besed povzetka in/ali vizualije) je 09. april 2019. Rok za oddajo dokončanih prispevkov sprejetih osnutkov je 24. junij 2019. Osnutke pošljite preko spletnega obrazca na: https://www.membrana.si/proposal/ ali nas kontaktirajte neposredno na editors@membrana.org.

Kontaktiraje urednike na editors@membrana.si. Rok za predloge prispevkov (izvlečki dolžine 150 besed in/ali slikovno gradivo) je 18.1. 2019. Rok za dokončane prispevke na podlagi sprejetih predlogov je 20.3.2019. Predloge pošljite na editors@membrana.org.

Kontaktiraje urednike na editors@membrana.org. Rok za dokončane prispevke na podlagi sprejetih predlogov je 30. september 2018. Predloge pošljite na editors@membrana.org.

Naše spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje naših storitev. Kot uporabnik se morate strinjati z uporabo in sprejeti naše pogoje. Trenutno uporabljamo samo piškotke, ki so potrebni za normalno delovanje spletne strani. Za več informacij obiščite naš pravilnik o zasebnosti in pogoje storitev. Za več informacij o piškotkih, ki jih uporabljamo, si oglejte spodnji seznam.

Ta piškotek je nujen za aplikacije PHP. Piškotek se uporablja za shranjevanje in identifikacijo edinstvenega ID-ja uporabniške seje za namen upravljanja uporabniške seje na spletnem mestu. Piškotek je sejni piškotek in se izbriše, ko so vsa okna brskalnika zaprta.

Strinjam se z uporabo piškotkov, strinjam se s pogoji storitve in pravilnikom o zasebnosti in želim še naprej uporabljati spletno stran.