Arthur Bondar

Shadows of Wormwood

Arthur Bondar

Shadows of Wormwood

Arthur Bondar, Shadows of Wormwood
Knjiga je preplet fotografij, ki jih je naredil fotograf v zadnjih šestih letih, fotografij iz osebnih arhivov prebivalcev in njihovih izjav ter zemljevidov.

Dobrodošli v Armagedonu, kjer nas pričakajo zamegljene temačne podobe mimo hitečih dreves in električnih postaj, razburjenih psov s peno okoli gobca in visokozrnati pokrajinski posnetki in portreti. Fotografije v knjigi je Arthur Bondar posnel v 30 km velikem černobilskem zaprtem območju in njegovi neposredni bližini.. Zaprto območje je nastalo malo po eksploziji černobilskega jedrskega reaktorja, da bi ljudem omejili dostop do radioaktivno močno onesnaženih predelov. Zdaj, 30 let po nesreči, živi v coni 197 ljudi, ki so prepričani, da jim radiacija ne škoduje. Knjiga je preplet fotografij, ki jih je naredil fotograf v zadnjih šestih letih, fotografij iz osebnih arhivov prebivalcev in njihovih izjav ter zemljevidov. Podobe so močne in skrbno izbrane, tako da je ritem knjige zelo dinamičen. Večina fotografij je postavljenih »v živo«, od roba do roba, kar še poveča dramatični učinek, klub majhnosti knjige. Zgodba ni zgrajena kronološko, saj avtorja, po njegovih lastnih razlagah, območje zanima kot skrivnost. Prikazati želi mističnost prostora. Kot zanimivost velja omeniti še element vonja. Naslovnica oddaja zelo močen vonj, že skoraj na meji neprijetnega, in tako gledalcu, takoj ko primer knjigo v roke, sugerirajo, da ga čaka nekaj razpadajočega, gnilega. 

Samozaložba, 2016

Knjiga je preplet fotografij, ki jih je naredil fotograf v zadnjih šestih letih, fotografij iz osebnih arhivov prebivalcev in njihovih izjav ter zemljevidov.
Arthur Bondar, Shadows of Wormwood

Samozaložba, 2016

Sorodne objave

Za boljšo kvaliteto klikni na fotografijo.

prijavi se

prijavi se na novice in pozive za projekte in prispevke

Pozdravljeni! Pred kratkim smo posodobili spletno stran. Če se vsebina ne prikazuje pravilno, vas prosimo da izbrišete predpomnilnik brskalnika! (INFO?)

novice

Rok za oddajo osnutkov prispevkov (150 besed povzetka in/ali vizualije) je 27. julij 2020. Rok za oddajo dokončanih prispevkov sprejetih osnutkov je 21. september 2020. Osnutke pošljite preko spletnega obrazca na: https://www.membrana.si/proposal/ ali nas kontaktirajte neposredno na editors@membrana.org.

Rok za oddajo osnutkov prispevkov (150 besed povzetka in/ali vizualije) je 16. december 2019. Rok za oddajo dokončanih prispevkov sprejetih osnutkov je 16. marec 2020. Osnutke pošljite preko spletnega obrazca na: https://www.membrana.si/proposal/ ali nas kontaktirajte neposredno na editors@membrana.org.

Kdaj: 27. junij 2019 ob 10.00
Trajanje:
90 min
Kje: Prvo preddverje Cankarjevega doma, Prešernova cesta 10, 1000 Ljubljana (vhod iz pasaže Maximarket)
Delavnico vodita: Leopold Štefanič in Neža Ternik

Rok za oddajo osnutkov prispevkov (150 besed povzetka in/ali vizualije) je 09. april 2019. Rok za oddajo dokončanih prispevkov sprejetih osnutkov je 24. junij 2019. Osnutke pošljite preko spletnega obrazca na: https://www.membrana.si/proposal/ ali nas kontaktirajte neposredno na editors@membrana.org.

Kontaktiraje urednike na editors@membrana.si. Rok za predloge prispevkov (izvlečki dolžine 150 besed in/ali slikovno gradivo) je 18.1. 2019. Rok za dokončane prispevke na podlagi sprejetih predlogov je 20.3.2019. Predloge pošljite na editors@membrana.org.

Kontaktiraje urednike na editors@membrana.org. Rok za dokončane prispevke na podlagi sprejetih predlogov je 30. september 2018. Predloge pošljite na editors@membrana.org.

Rok za oddajo osnutkov prispevkov (150 besed povzetka in/ali vizualije) je 07. maj 2018. Rok za oddajo dokončanih prispevkov sprejetih osnutkov je 30. avgust 2018. Osnutke pošljite neposredno na editors@membrana.org.

ROK PRIJAVE: do srede 24.1. 2018.
Prijave sprejemamo po elektronski pošti info@membrana.si in/ali na naslov Membrana, Maurerjeva 8, 1000 Ljubljana.

ROK PRIJAVE: do srede 24.1. 2018.
Prijave sprejemamo po elektronski pošti info@membrana.si in/ali na naslov Membrana, Maurerjeva 8, 1000 Ljubljana.

Rok za oddajo osnutkov prispevkov (150 besed povzetka in/ali vizualije) je 10. junij 2017. Rok za oddajo dokončanih prispevkov sprejetih osnutkov je 15. september 2017. Osnutke pošljite neposredno na editors@membrana.org.

Prijave sprejemamo do vključno četrtka 16.3.2017 na:
elektronski naslov: info@membrana.si
in/ali
poštni naslov: Membrana, Maurerjeva 8, 1000 Ljubljana

24. 11. 2016 ob 19.00 v Slovenski kinoteki z Godardovim filmskim esejem Hvalnica ljubezni (Éloge de l’amour, 2001) napovedujemo novo fotografsko-filmsko knjižno zbirko Kamera.

Naše spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje naših storitev. Kot uporabnik se morate strinjati z uporabo in sprejeti naše pogoje. Trenutno uporabljamo samo piškotke, ki so potrebni za normalno delovanje spletne strani. Za več informacij obiščite naš pravilnik o zasebnosti in pogoje storitev. Za več informacij o piškotkih, ki jih uporabljamo, si oglejte spodnji seznam.

Ta piškotek je nujen za aplikacije PHP. Piškotek se uporablja za shranjevanje in identifikacijo edinstvenega ID-ja uporabniške seje za namen upravljanja uporabniške seje na spletnem mestu. Piškotek je sejni piškotek in se izbriše, ko so vsa okna brskalnika zaprta.

Strinjam se z uporabo piškotkov, strinjam se s pogoji storitve in pravilnikom o zasebnosti in želim še naprej uporabljati spletno stran.