Fotografija - teorija -Vizualna kultura

International webpage

Predlogi pisnih in vizualnih prispevkov

Pri zavodu Membrana nenehno iščemo nove piske, pisce ter avtorje in avtorice projektov, zato pozdravljamo predloge za članke, intervjuje, vizualne projekte, eseje in recenzije. O morebitnih temah se raje pogovorimo vnaprej in le redko sprejemamo prispevke brez odobritve predloga, zato smo vzpostavili informacijski sistem, ki avtorjem/avtoricam in uredništvu omogoča, da so vsi prispevki pretehtani in kakovostni.

Preden pripravite predlog, pričakujemo, da preverite, ali se vaša ideja ujema s cilji in profilom naše revije (za več informacij – O nas). Predlogi se lahko nanašajo na poziv za oddajo prispevkov (“call for papers”), ki jih objavimo na spletni strani, novičniku in družbenih omrežjih, ali pa so splošne narave (vendar še vedno ustrezajo vsebinskemu okviru revije). Cenimo inovativne pristope k motrenju fotografije, ki so napisani kakovostno in skladno z akademskimi merili.

Sprejemamo tudi vizualne projekte, ki do fotografije pristopajo na nov in drzen način. Za več podrobnosti preverite smernice za oddajo. Če želite stopiti v stik z nami, uporabite kontaktni obrazec.

Omogočamo tudi objavo v odprtem dostopu (OA) v zameno za povračilo stroška obdelave člankov (APC).

Če želite izvedeti več o GDPR, si oglejte naš pravilnik o zasebnosti.

Pošljite nam predlog za objavo

1
2

Za boljšo kvaliteto klikni na fotografijo.

prijavi se

in začni prejemati zadnje novice in informacije o pozivih za prispevke in projekte
novice

Proposals deadline: July 27, 2020 (extended to August 10!). Contributions deadline: September 21, 2020 (extended to October 5, 2020!)

Kdaj: 27. junij 2019 ob 10.00
Trajanje:
90 min
Kje: Prvo preddverje Cankarjevega doma, Prešernova cesta 10, 1000 Ljubljana (vhod iz pasaže Maximarket)
Delavnico vodita: Leopold Štefanič in Neža Ternik

ROK PRIJAVE: do srede 24.1. 2018.
Prijave sprejemamo po elektronski pošti info@membrana.si in/ali na naslov Membrana, Maurerjeva 8, 1000 Ljubljana.

ROK PRIJAVE: do srede 24.1. 2018.
Prijave sprejemamo po elektronski pošti info@membrana.si in/ali na naslov Membrana, Maurerjeva 8, 1000 Ljubljana.

Prijave sprejemamo do vključno četrtka 16.3.2017 na:
elektronski naslov: info@membrana.si
in/ali
poštni naslov: Membrana, Maurerjeva 8, 1000 Ljubljana

24. 11. 2016 ob 19.00 v Slovenski kinoteki z Godardovim filmskim esejem Hvalnica ljubezni (Éloge de l’amour, 2001) napovedujemo novo fotografsko-filmsko knjižno zbirko Kamera.

Naše spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje naših storitev. Kot uporabnik se morate strinjati z uporabo in sprejeti naše pogoje. Trenutno uporabljamo samo piškotke, ki so potrebni za normalno delovanje spletne strani. Za več informacij obiščite naš pravilnik o zasebnosti in pogoje storitev. Za več informacij o piškotkih, ki jih uporabljamo, si oglejte spodnji seznam.

Ta piškotek je nujen za aplikacije PHP. Piškotek se uporablja za shranjevanje in identifikacijo edinstvenega ID-ja uporabniške seje za namen upravljanja uporabniške seje na spletnem mestu. Piškotek je sejni piškotek in se izbriše, ko so vsa okna brskalnika zaprta.

Strinjam se z uporabo piškotkov, strinjam se s pogoji storitve in pravilnikom o zasebnosti in želim še naprej uporabljati spletno stran.