Protest, simbol in spletni iskalnik

Protest, simbol in spletni iskalnik

Nataša Ilec: Protest, Symbol, and Web Browser. Google image search. Search word: “Yellow Vests”.
Simboli protesta ter njihovi Google iskalni zadetki.
Free the Nipple

Kampanja proti neenakosti percepcije golote moškega in ženskega telesa, nastala leta 2012 kot predprodukcija za istoimenski dokumentarni film avtorice Line Esco.

Flowers for Soldiers

Gesta ameriških pacifistov proti nadaljevanju Vietnamske vojne iz Pohoda na Pentagon leta 1967 v Washingtonu.

Yellow Vests

Francoski odpor, ki se je začel oktobra 2018 po dvigu cen naftnih derivatov, nadaljeval pa kot zahteva po politični in socialni reformi.

Rainbow Flag

Barve mavrične zastave pomenijo diverziteto in različnost v LGBT skupnosti.

Blue for Sudan

Prikaz solidarnosti do umorjenih protestnikov v sudanski revoluciji z menjavo profilnih fotografij na socialnih omrežjih z modro barvo.

Red Berets

Ugandski predsednik Museveni je deklariral rdečo baretko kot državno last in za nošnjo zagrozil z zaporno kaznijo, da bi izpodrinil predsedniškega kandidata Bobija Winea.

Nataša Ilec: Protest, Symbol, and Web Browser. Google image search. Search word: “Free the Nipple”. Screen shot, November 28, 2019.

Google iskalnik slik. Iskalni niz: »Free the Nipple«. Posnetek zaslona, 28. november 2019.

Nataša Ilec: Protest, Symbol, and Web Browser. Google image search. Search word: “Flowers for Soldiers”. Screen shot, November 28, 2019.

Google iskalnik slik. Iskalni niz: »Flowers for Soldiers«. Posnetek zaslona, 28. november 2019.

Nataša Ilec: Protest, Symbol, and Web Browser. Google image search. Search word: “Yellow Vests”. Screen shot, November 28, 2019.

Google iskalnik slik. Iskalni niz: »Yellow Vests«. Posnetek zaslona, 28. november 2019.

Nataša Ilec: Protest, Symbol, and Web Browser. Google image search. Search word: “Rainbow Flag”. Screen shot, November 28, 2019.

Google iskalnik slik. Iskalni niz: »Rainbow flag«. Posnetek zaslona, 28. november 2019.

Nataša Ilec: Protest, Symbol, and Web Browser. Google image search. Search word: “Blue for Sudan”. Screen shot, November 28, 2019.

Google iskalnik slik. Iskalni niz: »Blue for Sudan«. Posnetek zaslona,28. november 2019.

Nataša Ilec: Protest, Symbol, and Web Browser. Google image search. Search word: “Red Berets”. Screen shot, November 28, 2019.

Google iskalnik slik. Iskalni niz: »Red berets«. Posnetek zaslona,28. november 2019

Simboli protesta ter njihovi Google iskalni zadetki.

Sorodne objave

prijavi se

prijavi se na novice in pozive za projekte in prispevke
novice

Koža, 19. januar – 1. marec 2022
Mednarodna fotografska razstava
Cankarjev dom, prvo preddverje

otvoritev: 19.1.2022 ob 19:00

avtorji: Goran Bertok, Ewa Doroszenko, Görkem Ergün, Karina-Sirkku Kurz, Anne Noble, Špela Šivic
zasnova razstave: zavod Membrana – Jan Babnik, Kristina Ferk in Nataša Ilec Kralj
kuratorstvo: Kristina Ferk in Nataša Ilec Kralj
produkcija: Cankarjev dom in zavod Membrana

Podaljšan rok za oddajo predlogov prispevkov (povzetki dolžine do 150 besed in/ali slikovno gradivo) je 30. avgust 2021. Podaljšan rok za oddajo celotnih prispevkov na podlagi izbranih predlogov je 4. oktober 2021. Predloge pošljite prek spletnega obrazca ali se obrnite na nas prek kontaktnega obrazca in/ali naslova editors(at)membrana.org.

Podaljšan rok za oddajo predlogov prispevkov (povzetki dolžine do 150 besed in/ali slikovno gradivo) je 11. junij 2021. Podaljšan rok za oddajo celotnih prispevkov na podlagi izbranih predlogov je 16. avgust 2021. Predloge pošljite prek spletnega obrazca ali se obrnite na nas prek kontaktnega obrazca in/ali naslova editors(at)membrana.org.

Prijave sprejemamo do vključno ponedeljka 26. 10. 2020 na:
elektronski naslov: info@membrana.org
in/ali
poštni naslov: Membrana, Maurerjeva 8, 1000 Ljubljana

Rok za oddajo osnutkov prispevkov (150 besed povzetka in/ali vizualije) je 27. julij 2020. Rok za oddajo dokončanih prispevkov sprejetih osnutkov je 21. september 2020. Osnutke pošljite preko spletnega obrazca na: https://www.membrana.si/proposal/ ali nas kontaktirajte neposredno na editors@membrana.org.

kje: Cankarjev dom, sejna soba M3/4
kdaj: 27. februar 2020, 0b 18. uri

kje: Galerija Jakopič, Ljubljana, v sklopu razstave Jaka Babnik: Pigmalion
kdaj: 5. december 2019
trajanje: 18.00 – 21.00
sodelujeta: dr. Victor Burgin, dr. Ilija T. Tomanić
moderator: dr. Jan Babnik

  • 18.00: Predavanje Victorja Burgina: Kaj je kamera? Kje je fotografija?
  • 19.00: Predstavitev nove številke revije Fotografije (Kamera in aparat: Izbrani spisi Victorja Burgina) v pogovoru z umetnikom in teoretikom Victorjem Burginom in Ilijo T. Tomanićem, piscem spremne besede k slovenskemu prevodu. Pogovor bo moderiral Jan Babnik, gl. in odgovorni urednik revije Fotografija
  • 20.30: razprodaja preteklih številk revije Fotografija

Rok za oddajo osnutkov prispevkov (150 besed povzetka in/ali vizualije) je 16. december 2019. Rok za oddajo dokončanih prispevkov sprejetih osnutkov je 16. marec 2020. Osnutke pošljite preko spletnega obrazca na: https://www.membrana.si/proposal/ ali nas kontaktirajte neposredno na editors@membrana.org.

Kdaj: 18. julij 2019 ob 10.00
Trajanje:
90 min
Kje: Prvo preddverje Cankarjevega doma, Prešernova cesta 10, 1000 Ljubljana (vhod iz pasaže Maximarket)
Delavnico vodita: Leopold Štefanič in Neža Ternik

Naše spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje naših storitev. Kot uporabnik se morate strinjati z uporabo in sprejeti naše pogoje. Trenutno uporabljamo samo piškotke, ki so potrebni za normalno delovanje spletne strani. Za več informacij obiščite naš pravilnik o zasebnosti in pogoje storitev. Za več informacij o piškotkih, ki jih uporabljamo, si oglejte spodnji seznam.

Ta piškotek je nujen za aplikacije PHP. Piškotek se uporablja za shranjevanje in identifikacijo edinstvenega ID-ja uporabniške seje za namen upravljanja uporabniške seje na spletnem mestu. Piškotek je sejni piškotek in se izbriše, ko so vsa okna brskalnika zaprta.

Strinjam se z uporabo piškotkov, strinjam se s pogoji storitve in pravilnikom o zasebnosti in želim še naprej uporabljati spletno stran.