A Tábua Humana (Človeška deska)

A Tábua Humana (Človeška deska)

Bruno Caracol, Dogodek v Ouressi (Ouressa event), 2008.

Projekt A Tábua Humana (Človeška deska) uprizarja zgodovinski eksperiment, pri čemer se navdihuje z demonstracijami hipnoze z začetka 20. stoletja, pri katerih subjekt pod vplivom hipnotizerja togo pozira med dvema stoloma, tako rekoč v stanju levitacije, pri čemer naj bi togost izhajala iz subjektovega transa. Projekt tvori stereoskopska fotografska serija, ki je nastala na samem razstavnem prostoru in vključuje delavce, ki so pomagali postaviti razstavo. Serija je prikazana v tridimenzionalnem iskalu in nameščena na iste stole, kot so uporabljeni na fotografijah. Projekt je bil izveden kot del razstavnega programa Centro Cultural São Paulo v Braziliji leta 2010.

This image has an empty alt attribute; its file name is Bruno-Caracol-HumanBoard_02-1024x683.jpg
Bruno Caracol, A Tábua Humana.
This image has an empty alt attribute; its file name is Bruno-Caracol-MAZA415_esteban-1024x1024.jpg

MAZA 415 – Esteban, 2006.
© Bruno Caracol
Med julijem 2006 in julijem 2007 sem delal z ustanovo Amanecer, rejniškim domom za najstnike v Buenos Airesu. Moje delo v Amanecerju je bilo potopljeno v vsakodnevno življenje tam živečih mladih, kolektiva, ki se je oblikoval po uprizoritvi gledališke igre o pouličnih otrocih, v kateri so ti sami nastopali. Organizirali smo video in fotografske delavnice ter tečaje risanja, v sodelovanju s tiskarno Eloísa Cartonera pa smo objavili tudi antologijo pesmi, risb in slik, ki so nastale skozi proces. Te so bile formalne interpunkcije procesa, ki so ga sicer tvorile vsakodnevne igre in neformalna izkustva. Pri enem od teh razširjenih izkustev smo sodelujočim predlagali, da komunicirajo s predmeti in strukturami v hiši, kar je vodilo v nenaravne situacije, v optične iluzije, ki zlivajo telo, predmet in arhitekturo. 
This image has an empty alt attribute; its file name is Bruno-Caracol-Ouressa_event_01-1024x768.jpg
Dogodek v Ouressi (Ouressa event), 2008.
This image has an empty alt attribute; its file name is Bruno-Caracol-Ouressa_event_02-1024x768.jpg

Dogodek v Ouressi (Ouressa event), 2008.
© Bruno Caracol
Algueirão in Mem-Martins sta bili dve rivalski vasici na obrobju Lizbone, ki ju je ločevala železnica in sta ob migraciji, ki je sredi 20. stoletja zajela prestolnico, zrasli v brezizrazno predmestno mesto. Območje je bilo del ruralnega pasu, ki je nastal z izgonom muslimanske populacije, ko so Lizbono v 12. stoletju osvojili kristjani, in je zgodovinsko služil temu, da mesto oskrbuje z zelenjavo. Dogodek v Ouressi (Ouressa event) je diptih, ki je nastal na obrobju Mem-Martinsa s sodelovanjem mojega očeta in svaka, ko smo s ponvijo in palico simulirali neznani leteči predmet.
Projekt tvori stereoskopska fotografska serija, ki je nastala na samem razstavnem prostoru in vključuje delavce, ki so pomagali postaviti razstavo.

Sorodne objave

prijavi se

prijavi se na novice in pozive za projekte in prispevke

Pozdravljeni! Pred kratkim smo posodobili spletno stran. Če se vsebina ne prikazuje pravilno, vas prosimo da izbrišete predpomnilnik brskalnika! (INFO?)

novice

Rok za oddajo osnutkov prispevkov (150 besed povzetka in/ali vizualije) je 27. julij 2020. Rok za oddajo dokončanih prispevkov sprejetih osnutkov je 21. september 2020. Osnutke pošljite preko spletnega obrazca na: https://www.membrana.si/proposal/ ali nas kontaktirajte neposredno na editors@membrana.org.

Rok za oddajo osnutkov prispevkov (150 besed povzetka in/ali vizualije) je 16. december 2019. Rok za oddajo dokončanih prispevkov sprejetih osnutkov je 16. marec 2020. Osnutke pošljite preko spletnega obrazca na: https://www.membrana.si/proposal/ ali nas kontaktirajte neposredno na editors@membrana.org.

Kdaj: 27. junij 2019 ob 10.00
Trajanje:
90 min
Kje: Prvo preddverje Cankarjevega doma, Prešernova cesta 10, 1000 Ljubljana (vhod iz pasaže Maximarket)
Delavnico vodita: Leopold Štefanič in Neža Ternik

Rok za oddajo osnutkov prispevkov (150 besed povzetka in/ali vizualije) je 09. april 2019. Rok za oddajo dokončanih prispevkov sprejetih osnutkov je 24. junij 2019. Osnutke pošljite preko spletnega obrazca na: https://www.membrana.si/proposal/ ali nas kontaktirajte neposredno na editors@membrana.org.

Kontaktiraje urednike na editors@membrana.si. Rok za predloge prispevkov (izvlečki dolžine 150 besed in/ali slikovno gradivo) je 18.1. 2019. Rok za dokončane prispevke na podlagi sprejetih predlogov je 20.3.2019. Predloge pošljite na editors@membrana.org.

Kontaktiraje urednike na editors@membrana.org. Rok za dokončane prispevke na podlagi sprejetih predlogov je 30. september 2018. Predloge pošljite na editors@membrana.org.

Rok za oddajo osnutkov prispevkov (150 besed povzetka in/ali vizualije) je 07. maj 2018. Rok za oddajo dokončanih prispevkov sprejetih osnutkov je 30. avgust 2018. Osnutke pošljite neposredno na editors@membrana.org.

ROK PRIJAVE: do srede 24.1. 2018.
Prijave sprejemamo po elektronski pošti info@membrana.si in/ali na naslov Membrana, Maurerjeva 8, 1000 Ljubljana.

ROK PRIJAVE: do srede 24.1. 2018.
Prijave sprejemamo po elektronski pošti info@membrana.si in/ali na naslov Membrana, Maurerjeva 8, 1000 Ljubljana.

Rok za oddajo osnutkov prispevkov (150 besed povzetka in/ali vizualije) je 10. junij 2017. Rok za oddajo dokončanih prispevkov sprejetih osnutkov je 15. september 2017. Osnutke pošljite neposredno na editors@membrana.org.

Prijave sprejemamo do vključno četrtka 16.3.2017 na:
elektronski naslov: info@membrana.si
in/ali
poštni naslov: Membrana, Maurerjeva 8, 1000 Ljubljana

24. 11. 2016 ob 19.00 v Slovenski kinoteki z Godardovim filmskim esejem Hvalnica ljubezni (Éloge de l’amour, 2001) napovedujemo novo fotografsko-filmsko knjižno zbirko Kamera.

Naše spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje naših storitev. Kot uporabnik se morate strinjati z uporabo in sprejeti naše pogoje. Trenutno uporabljamo samo piškotke, ki so potrebni za normalno delovanje spletne strani. Za več informacij obiščite naš pravilnik o zasebnosti in pogoje storitev. Za več informacij o piškotkih, ki jih uporabljamo, si oglejte spodnji seznam.

Ta piškotek je nujen za aplikacije PHP. Piškotek se uporablja za shranjevanje in identifikacijo edinstvenega ID-ja uporabniške seje za namen upravljanja uporabniške seje na spletnem mestu. Piškotek je sejni piškotek in se izbriše, ko so vsa okna brskalnika zaprta.

Strinjam se z uporabo piškotkov, strinjam se s pogoji storitve in pravilnikom o zasebnosti in želim še naprej uporabljati spletno stran.