Misliti fotografijo 2017/18

Sprejemamo prijave

Misliti fotografijo 2017/18

Sprejemamo prijave

ROK PRIJAVE: do srede 24.1. 2018.
Prijave sprejemamo po elektronski pošti info@membrana.si in/ali na naslov Membrana, Maurerjeva 8, 1000 Ljubljana.

VABLJENI, DA SE UDELEŽITE PREDAVANJ FOTOGRAFSKE TEORIJE MISLITI FOTOGRAFIJO, v organizaciji zavoda Membrana, ki je namenjena vsem, ki si želijo pridobiti nova znanja s področja fotografske teorije in zgodovine. Predvsem je namenjena fotografom, kuratorjem, umetnikom, – praktičnim ustvarjalcem, ki se pri svojem delu srečujejo s teoretskimi, zgodovinskimi vprašanji, povezanimi s fotografijo. Misliti fotografijo je naša Šola fotografske kritike, kateri smo odstranili delavnice pisanja.

Šola fotografske kritike brez delavnic pisanja = Misliti fotografijo

V okviru Misliti fotografijo organiziramo predavanja (predavanja so s področja umetnostne zgodovine fotografije, fotografije in množičnih medijiev, fotografije in sodobne umetnosti, novinarskih žanrov in prispevkov, fotografske teorije in sodobne fotografije.) in gostujoča predavanja kuratorjev, kritikov, fotografov, teoretikov … Organiziramo tudi vodene oglede razstav in dogodkov povezanih s fotografijo.

Predavanja in delavnice 2017/18

Predavatelji:

  • Sarival Sosič (dve predavanji po dve do tri ure)
  • Emina Djukić (dve predavanji po dve do tri ure)
  • Ilija T Tomanić (dve predavanji po dve do tri ure)
  • tri gostujoča predavanja (tri predavanja po dve do tri ure)
Predviden urnik in prijave

Od februarja do junija 2018, vsak drugi ponedeljek med 17. in 20. uro v Galeriji Fotografija, Levstikov trg 7, Ljubljana. Izjemoma so možni tudi drugi termini ob predhodnem obvestilu udeležencev.

Prijave sprejemamo po elektronski pošti info@membrana.si in/ali na naslov Membrana, Maurerjeva 8, 1000 Ljubljana. Ob prijavi pošljite kratek CV, osebne podatke in kontaktno tel. številko. Število mest za udeležbo Šole fotografske kritike je omejeno. V primeru prevelikega števila prijav bo opravljen izbor na podlagi sprejetih CV-jev in razgovora s prijavljenci. Navedeni podatki so informativne narave, pridržujemo si pravico do spremembe programa. Dodatne informacije so na voljo preko elektronske pošte in preko telefona 031 777 959.

Kotizacija: Študentje 180 EUR, posamezniki 230 EUR, pravne osebe 280 EUR.

Rok za prijavo je do (vključno) ponedeljka 15.1.2018.
Rok za prijavo podaljšan do (vključno) srede 24.1. 2018.

Izobraževalni program zavoda Membrana podpira Galerija Fotografija, Levstikov trg 7, Ljubljana.

ROK PRIJAVE: do srede 24.1. 2018.
Prijave sprejemamo po elektronski pošti info@membrana.si in/ali na naslov Membrana, Maurerjeva 8, 1000 Ljubljana.

Sorodne objave

prijavi se

prijavi se na novice in pozive za projekte in prispevke
novice

Podaljšan rok za oddajo predlogov prispevkov (povzetki dolžine do 150 besed in/ali slikovno gradivo) je 11. junij 2021. Podaljšan rok za oddajo celotnih prispevkov na podlagi izbranih predlogov je 16. avgust 2021. Predloge pošljite prek spletnega obrazca ali se obrnite na nas prek kontaktnega obrazca in/ali naslova editors(at)membrana.org.

Rok za oddajo osnutkov prispevkov (150 besed povzetka in/ali vizualije) je 27. julij 2020. Rok za oddajo dokončanih prispevkov sprejetih osnutkov je 21. september 2020. Osnutke pošljite preko spletnega obrazca na: https://www.membrana.si/proposal/ ali nas kontaktirajte neposredno na editors@membrana.org.

kje: Cankarjev dom, sejna soba M3/4
kdaj: 27. februar 2020, 0b 18. uri

kje: Galerija Jakopič, Ljubljana, v sklopu razstave Jaka Babnik: Pigmalion
kdaj: 5. december 2019
trajanje: 18.00 – 21.00
sodelujeta: dr. Victor Burgin, dr. Ilija T. Tomanić
moderator: dr. Jan Babnik

  • 18.00: Predavanje Victorja Burgina: Kaj je kamera? Kje je fotografija?
  • 19.00: Predstavitev nove številke revije Fotografije (Kamera in aparat: Izbrani spisi Victorja Burgina) v pogovoru z umetnikom in teoretikom Victorjem Burginom in Ilijo T. Tomanićem, piscem spremne besede k slovenskemu prevodu. Pogovor bo moderiral Jan Babnik, gl. in odgovorni urednik revije Fotografija
  • 20.30: razprodaja preteklih številk revije Fotografija

Rok za oddajo osnutkov prispevkov (150 besed povzetka in/ali vizualije) je 16. december 2019. Rok za oddajo dokončanih prispevkov sprejetih osnutkov je 16. marec 2020. Osnutke pošljite preko spletnega obrazca na: https://www.membrana.si/proposal/ ali nas kontaktirajte neposredno na editors@membrana.org.

Kdaj: 18. julij 2019 ob 10.00
Trajanje:
90 min
Kje: Prvo preddverje Cankarjevega doma, Prešernova cesta 10, 1000 Ljubljana (vhod iz pasaže Maximarket)
Delavnico vodita: Leopold Štefanič in Neža Ternik

Rok za oddajo osnutkov prispevkov (150 besed povzetka in/ali vizualije) je 09. april 2019. Rok za oddajo dokončanih prispevkov sprejetih osnutkov je 24. junij 2019. Osnutke pošljite preko spletnega obrazca na: https://www.membrana.si/proposal/ ali nas kontaktirajte neposredno na editors@membrana.org.

Kontaktiraje urednike na editors@membrana.si. Rok za predloge prispevkov (izvlečki dolžine 150 besed in/ali slikovno gradivo) je 18.1. 2019. Rok za dokončane prispevke na podlagi sprejetih predlogov je 20.3.2019. Predloge pošljite na editors@membrana.org.

Kontaktiraje urednike na editors@membrana.org. Rok za dokončane prispevke na podlagi sprejetih predlogov je 30. september 2018. Predloge pošljite na editors@membrana.org.

kje: Galerija Jakopič, Ljubljana, v sklopu razstave Marc Riboud: Čuječi popotnik. Zavedni fotograf
kdaj: 14. junij 2018
trajanje: 17.00 – 19.00
moderatorka: Jasna Jernejšek
sodelujejo: Nada Žgank, Meta Krese, Jasna Podreka in Svetlana Slapšak

Naše spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje naših storitev. Kot uporabnik se morate strinjati z uporabo in sprejeti naše pogoje. Trenutno uporabljamo samo piškotke, ki so potrebni za normalno delovanje spletne strani. Za več informacij obiščite naš pravilnik o zasebnosti in pogoje storitev. Za več informacij o piškotkih, ki jih uporabljamo, si oglejte spodnji seznam.

Ta piškotek je nujen za aplikacije PHP. Piškotek se uporablja za shranjevanje in identifikacijo edinstvenega ID-ja uporabniške seje za namen upravljanja uporabniške seje na spletnem mestu. Piškotek je sejni piškotek in se izbriše, ko so vsa okna brskalnika zaprta.

Strinjam se z uporabo piškotkov, strinjam se s pogoji storitve in pravilnikom o zasebnosti in želim še naprej uporabljati spletno stran.