Misliti fotografijo 2017/18

Sprejemamo prijave

VABLJENI, DA SE UDELEŽITE PREDAVANJ FOTOGRAFSKE TEORIJE MISLITI FOTOGRAFIJO, v organizaciji zavoda Membrana, ki je namenjena vsem, ki si želijo pridobiti nova znanja s področja fotografske teorije in zgodovine. Predvsem je namenjena fotografom, kuratorjem, umetnikom, – praktičnim ustvarjalcem, ki se pri svojem delu srečujejo s teoretskimi, zgodovinskimi vprašanji, povezanimi s fotografijo. Misliti fotografijo je naša Šola fotografske kritike, kateri smo odstranili delavnice pisanja.

Šola fotografske kritike brez delavnic pisanja = Misliti fotografijo

V okviru Misliti fotografijo organiziramo predavanja (predavanja so s področja umetnostne zgodovine fotografije, fotografije in množičnih medijiev, fotografije in sodobne umetnosti, novinarskih žanrov in prispevkov, fotografske teorije in sodobne fotografije.) in gostujoča predavanja kuratorjev, kritikov, fotografov, teoretikov … Organiziramo tudi vodene oglede razstav in dogodkov povezanih s fotografijo.

Predavanja in delavnice 2017/18

Predavatelji:

  • Sarival Sosič (dve predavanji po dve do tri ure)
  • Emina Djukić (dve predavanji po dve do tri ure)
  • Ilija T Tomanić (dve predavanji po dve do tri ure)
  • tri gostujoča predavanja (tri predavanja po dve do tri ure)
Predviden urnik in prijave

Od februarja do junija 2018, vsak drugi ponedeljek med 17. in 20. uro v Galeriji Fotografija, Levstikov trg 7, Ljubljana. Izjemoma so možni tudi drugi termini ob predhodnem obvestilu udeležencev.

Prijave sprejemamo po elektronski pošti info@membrana.si in/ali na naslov Membrana, Maurerjeva 8, 1000 Ljubljana. Ob prijavi pošljite kratek CV, osebne podatke in kontaktno tel. številko. Število mest za udeležbo Šole fotografske kritike je omejeno. V primeru prevelikega števila prijav bo opravljen izbor na podlagi sprejetih CV-jev in razgovora s prijavljenci. Navedeni podatki so informativne narave, pridržujemo si pravico do spremembe programa. Dodatne informacije so na voljo preko elektronske pošte in preko telefona 031 777 959.

Kotizacija: Študentje 180 EUR, posamezniki 230 EUR, pravne osebe 280 EUR.

Rok za prijavo je do (vključno) ponedeljka 15.1.2018.
Rok za prijavo podaljšan do (vključno) srede 24.1. 2018.

Izobraževalni program zavoda Membrana podpira Galerija Fotografija, Levstikov trg 7, Ljubljana.

ROK PRIJAVE: do srede 24.1. 2018.
Prijave sprejemamo po elektronski pošti info@membrana.si in/ali na naslov Membrana, Maurerjeva 8, 1000 Ljubljana.

Similar

Verofikcija je fikcija, ki prikriva svojo iluzorno naravo ter je, dokler ni razkrinkana, sprejeta in obravnavana kot dejansko realna.
Salaj je eden tistih fotografov, ki globoko razmišljajo o pomenu in percepciji podobe z različnih, zlasti filozofskih vidikov, in hkrati sledi objektivističnim principom fotografije, ki so jih v največji meri utemeljili avtorji t. i. düsseldorfske šole.
Presunilo me je, kako lahko minljivost (in celo že sama misel na možni neuspeh) politične ideje občasno deluje bolj komično in bolj tragično kot inherentna minljivost človeškega življenja.
Če boj za oblast, ki ga predstavlja findomska fotografija, uokvirimo na ta način, je dejansko zgolj vaba, in podobe storijo natanko to, kar so se namenile. Svobodni kritik je s tem, ko kritizira ponavljanje in potvorjenost moškosti, rekrutiran za performativno dolžnost ohranjanja eroto-ekonomije.
Fotografija je vizualni medij, ne pa območje masturbiranja kuratorjev.
Oder se ji zdi tudi kavč, s katerega preklapljamo med programi televizije v dnevni sobi, in pravi, da imamo moč ugašanja in prižiganja manipulacije, ki je oddaljena le za lahkoten pritisk na gumb.
Družba je nevarna in nasilna, posameznik je nenehno ogrožen, močna izvršna oblast pa nujna za zagotavljanje njegove varnosti.
V besedilu bomo k polju pristopali s strani fotoknjige: skušali bomo razmisliti, kaj lahko o razstavljanju razberemo iz medija samega.

Naše spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje naših storitev. Kot uporabnik se morate strinjati z uporabo in sprejeti naše pogoje. Trenutno uporabljamo samo piškotke, ki so potrebni za normalno delovanje spletne strani. Za več informacij obiščite naš pravilnik o zasebnosti in pogoje storitev. Za več informacij o piškotkih, ki jih uporabljamo, si oglejte spodnji seznam.

Ta piškotek je nujen za aplikacije PHP. Piškotek se uporablja za shranjevanje in identifikacijo edinstvenega ID-ja uporabniške seje za namen upravljanja uporabniške seje na spletnem mestu. Piškotek je sejni piškotek in se izbriše, ko so vsa okna brskalnika zaprta.

Strinjam se z uporabo piškotkov, strinjam se s pogoji storitve in pravilnikom o zasebnosti in želim še naprej uporabljati spletno stran.

prijavi se

in začni prejemati zadnje novice in informacije o pozivih za prispevke in projekte