Delavnice za seniorje in otroke

Intimno o instinktu, delavnica interpretacije fotografije za seniorje

V okviru fotografske razstave Instinkt  bomo pod vodstvom študenta andragogike in študentk fotografije razmišljali o rdeči niti razstavljenih del in o našem odnosu do obširne razstavne teme – živali. Ob delih Vanje Bučan, Anje Carr, Klausa Pichlerja, Alexandre Soldatove in Daniela Szalaia bomo začeli z obravnavo osnovnih fotografskih konceptov in na podlagi razstavljenih fotografij nadaljevali z uprizarjanjem izbranih tem in raziskovanjem našega odnosa do živali.

Število udeležencev na delavnici je omejeno na 15 oseb. Prijave sprejemamo do 24. 6. 2019 na e-mail naslov info@membrana.org. Ob prijavi navedite svoje ime, priimek, starost in kontaktno številko. Vaši podatki bodo uporabljeni zgolj za potrebe izvedbe delavnice.

Prosimo vas, da v kolikor imate možnost, s seboj prinesete pametni telefon s funkcijo fotografiranja ali digitalni fotoaparat.

Telovadimo s fotografijo, delavnica za otroke (7–12 let)

Kdaj: 18. julij 2019 ob 10.00
Trajanje:
30 min + 60 min
Kje: Prirodoslovni muzej Slovenije, Prešernova cesta 20, 1000 Ljubljana in Prvo preddverje Cankarjevega doma, Prešernova cesta 10, 1000 Ljubljana (vhod iz pasaže Maximarket)
Delavnico vodita: Leopold Štefanič in Lea Topolovec

V okviru fotografske razstave Instinkt bomo pod vodstvom študenta andragogike in študentke fotografije z otroki na podlagi razstavljenih fotografij uprizarjali izbrane teme in razmišljali o živalih. Za ogrevanje se bomo spoznali tudi z osnovnimi fotografskimi koncepti.

Število otrok na delavnici je omejeno na 12. Prijave sprejemamo do 8. 7. 2019 na e-mail naslov info@membrana.org. Ob prijavi navedite ime, priimek, starost otroka in vašo kontaktno številko. Vaši podatki bodo uporabljeni zgolj za potrebe izvedbe delavnice.

Prosimo vas, da v kolikor imate možnost, s seboj prinesete pametni telefon s funkcijo fotografiranja ali digitalni fotoaparat.

Obe delavnici sta brezplačni.

V primeru večjega interesa bomo razpisali dodatne termine. Kontaktna oseba za delavnice: Emina Djukić, emina.djukic@gmail.com, 031 607 658.

Delavnici sta del širšega diskurzivno-izobraževalnega programa projekta Instinkt.

Kdaj: 27. junij 2019 ob 10.00
Trajanje:
90 min
Kje: Prvo preddverje Cankarjevega doma, Prešernova cesta 10, 1000 Ljubljana (vhod iz pasaže Maximarket)
Delavnico vodita: Leopold Štefanič in Neža Ternik

Similar

Knjiga je preplet fotografij, ki jih je naredil fotograf v zadnjih šestih letih, fotografij iz osebnih arhivov prebivalcev in njihovih izjav ter zemljevidov.
Medtem ko kulisa aktivno sodeluje pri pripovedi, je ozadje, s silo vizualne retorike, preprosto najboljša tehnična izbira, ki služi krepitvi ospredja.
Korake čez fizičen prag poznamo kot adorcizem in eksorcizem – priklic in izganjanje demonov ali duhov.
Že sama možnost upodobitve nečesa brez tveganja za interpretativno kontaminacijo je spremenila znanstveno razmišljanje in hkrati okrepila trditev fotografije, da je resnicoljubna in verodostojna.
Po pravici povedano sem sramežljiv in ljudje so me strašili. Živali pa so se samo podelale na čevlje.
Glede na kompleksnost odnosov, skozi katere se od prihoda nove tehnologije prebija posameznik, ni prav nič presenetljivega, da so naše misli na podzavestni ravni preobremenjene z uprizarjanjem identitete.
A fotoknjige so namenjene distribuciji med publiko in, kar ni nepomembno, prodaji, kar je zanimiv poskus vzpostavitve mikrotržišča za umetniška dela po dostopnih cenah.
Sporočila je danes mogoče skriti povsod: v računalniške datoteke, zaglavja paketkov v komunikacijskem omrežju ali v vse druge oblike digitalnih zapisov.

Naše spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje naših storitev. Kot uporabnik se morate strinjati z uporabo in sprejeti naše pogoje. Trenutno uporabljamo samo piškotke, ki so potrebni za normalno delovanje spletne strani. Za več informacij obiščite naš pravilnik o zasebnosti in pogoje storitev. Za več informacij o piškotkih, ki jih uporabljamo, si oglejte spodnji seznam.

Ta piškotek je nujen za aplikacije PHP. Piškotek se uporablja za shranjevanje in identifikacijo edinstvenega ID-ja uporabniške seje za namen upravljanja uporabniške seje na spletnem mestu. Piškotek je sejni piškotek in se izbriše, ko so vsa okna brskalnika zaprta.

Strinjam se z uporabo piškotkov, strinjam se s pogoji storitve in pravilnikom o zasebnosti in želim še naprej uporabljati spletno stran.

prijavi se

in začni prejemati zadnje novice in informacije o pozivih za prispevke in projekte